Gelecek insanoğlunun en büyük meraklarından biri. Söz konusu çocuğumuzun geleceği olunca heyecan ve endişe karışımı bir duygu ile baş etmeye çalışıyoruz. Geleceği ne yazık ki bilemiyoruz ama bugüne bakarak önemli sinyalleri gözlemleyebiliyoruz.

Bilişim teknolojileri ile hayatımızın birçok alanında ayrılmaz bir bütünlük içinde birlikte yaşıyoruz. Hemen her gün yeni bir teknolojik gelişmeden haberdar oluyoruz. Sağlık, eğitim, tarım, eğlence, spor, ticaret gibi pek çok alanda teknolojinin nimetlerinden yararlanarak insanlık için yeni ufuklar açılıyor. Konunun uzmanları gelecekte bu hızın katlanarak artacağını öngörüyor. Daha bugünden hepimiz iyi birer teknoloji tüketicisi konumundayız.

Diğer taraftan ülkelerin önem verdikleri konuların başında bilişim teknolojileri üretimindeki gelişmişlik düzeyi geliyor. Yeni teknolojiler üreterek hem kendi toplumlarının hem de dünyanın yararına sunan ülkelerin önemli gelir kalemlerinden biri, bilişim teknolojileri olmaya başladı. Bu ülkelerin yöneticileri gelecekte de avantajlı konumda olmak için vatandaşlarını bilişim teknolojilerini sadece kullanan yani tüketen değil, üreten insanlar olmaya çağırıyorlar. Çocukların erken yaşlarda bilişimin bir parçası olması ve gelecekteki bilgi toplumunda üretici bireyler olmalarının önemini vurguluyorlar.

Tüm bu göstergelerden hareketle çocuğumuzun erken yaşlarda kodlama mantığından yararlanarak edineceği algoritmik düşünce becerisi, geleceğin toplumunda hangi mesleği seçerse seçsin hayatın akışında zorlanmaması için önemli olacaktır. Mutlaka bilgisayar mühendisi olması gerekmiyor ancak ilkokul döneminde edineceği algoritmik düşünme yetisi ve sorun çözme becerisi hayatı boyunca karşısına çıkacak engelleri aşması için çocuğumuzun koluna takacağı en değerli bileziklerden biri.

Tıpkı bizler gibi hep ulaşmak istediği bir sonuç olacak. Bu sonuca hangi süreçten geçerek ulaşacak? Neyi, ne zaman yapacak? Alternatifler neler ve bunlar arasından en doğru yöntem hangisi olacak? Tüm bunları sürekli sorgulaması gerekecek. Bu sorgulamayı yetenekleri ile hayatın akışı içinde doğal bir şekilde yaptığında karşılaştığı problemler sorun olmaktan çıkacaktır.

Bütün hayatları boyunca doğru karar vermelerine yardımcı olacak algoritmik düşüncenin çocuklarda erken yaşlarda gelişimini OKULİSTİK ailesi olarak son derece önemsiyoruz. Bu nedenle ilk adım olarak ilkokul ve ortaokulda eğitim gören çocuklarımızın ücretsiz yararlanabileceği eğlenceli bir oyun geliştirdik. Çocuklarımızın vakit geçirmekten keyif aldığı bilgisayarın yazılım ve programlarının nasıl yönetildiğini anlayabilmeleri için tasarlanan bu oyun, kodlamanın aslında çok da zor olmadığını onlara gösterecek.

Birlikte keyifli ve eğitici zaman geçirmeniz için oyunumuza anne ve babaları da davet ediyoruz. Bilgisayar yazılımlarına karşı heyecan duyarsanız, belki kendiniz de bir oyun oluşturabilir ya da bir program yazmaya başlayarak bilgisayarınızda yeni yazılımlar yaratabilirsiniz.

Oyuna hemen başlamak için tıklayınız. 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir