Online eğitim nedir ve neden önemlidir?

Online eğitim nedir ve neden önemlidir?

İnternet hayatımızda birçok gelişimin tetikleyicisi oldu. İş dünyasından eğitime, eğitimden tüketici davranışlarına kadar birçok şeyi değiştirdi. Bu değişim birçok yeniliğinde habericisi oldu. Eğitim hayatını yakından ilgilendiren en önemli yenilik ise online eğitim sistemi oldu.

Online Eğitim Nedir?

Eğitim, ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişiminde temel oluşturan bir yapı taşıdır. Online eğitim ise, eğitimciler ile öğrencilerin aynı zamanda aynı mekanda olmadan gerçekleştirdikleri internet tabanlı bir eğitim sistemidir. Online eğitim sistemi eğitimci ile öğrenci arasında bir iletişim yolu sağlar. Eğitimci, sistem içerisinde ders verirken öğrenciler bu iletişim yolunun imkanlarına bağlı olarak ister evlerinden ister farklı mekanlardan ve hatta farklı ülkelerden de eğitime katılabilirler.

Online Eğitim Neden Önemlidir?

Geleneksel eğitim anlayışından farklı olarak online eğitim sisteminin merkezinde çocuğunuz yer alır. Her şeyin ders esnasında öğrenilmesinin aksine online eğitim sisteminde çocuğunuz dersleri zamandan veya mekandan bağımsız olarak takip edebilir.

Yine geleneksel eğitim sisteminden farklı olarak çocuğunuz e-eğitim ile istediği zaman istediği ders konusunu tekrar edebilir. E-eğitim sistemini geleneksel eğitim sisteminden ayıran bu özellik böylece konunun öğrenememe sorununu da ortadan kaldırır. Ayrıca Okulistik sayesinde çocuğunuz konu anlatımlarıyla aktarılan kazanımları pekiştiriyor ve ayrıca Okulistik’te yer alan her konu için birçok çalışma kağıdı da bulunuyor.

Karmaşık problemlerin ve soruların örnek video çözümlerinin e-eğitim sisteminde bulunması e- eğitimin çocuğunuzun başarısı ve geleceği için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. Okulistik, çocuğunuzun teori ve pratik arasındaki ilişkiyi soru çözümü videoları ile daha hızlı bir şekilde öğrenmesini sağlarken öğrenilenin de daha hızlı bir şekilde hayata geçirilmesini sağlıyor.

E-eğitim sistemi geleneksel eğitim materyallerinin yanı sıra görsel ve işitsel birçok içeriği içerisinde barındırıyor. Örneğin Okulistik, zengin görsel ve işitsel içerik yardımıyla eğitimi daha çekici, zevkli ve anlaşılır hale getirerek çocuğunuzun öğrenme düzeyini arttırıyor.

Bugün siz bir anne baba olarak çocuğunuzun okuldaki derslerinde yanında olamaz, onunla birlikte derslere giremezsiniz; fakat e-eğitim sisteminin güçlü ölçme ve değerlendirme sistemi ile çocuğunuzun eğitim durumu hakkında ayrıntılı raporlar alabilir, çocuğunuza bu konuda rehberlik edebilirsiniz. Üstelik Okulistik’te veli üyelik sistemi ücretsiz.

E-eğitimin birçok açıdan neden önemli olduğunu ve çocuğunuzun başarısı için neden gerekli olduğunu sizlere aktarmaya çalıştık. Sizler de e-eğitimin sağlamış olduğu avantajlardan yararlanarak çocuğunuzu sınıfının yıldızı yapmak istiyorsanız hemen şimdi çok özel fiyat avantajlarıyla Okulistik üyeliği oluşturun.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir