Öğrenciler neden e-eğitimi kullanmalı?

Teknolojinin hayatımızdaki hızlı gelişimi birçok alanda olduğu gibi eğitim alanında da birçok yeniliği beraberinde getirdi. Bu yeniliklerden en önemlisi ise e-eğitim oldu.

E-eğitim, kişinin internet ya da bilgisayar ağı üzerinden kendi kendine öğrenmesi ile gerçekleşen yeni nesil bir eğitim şeklidir. E-eğitim bilgiye ulaşmada zaman, mekan sınırı tanımayan, diğer öğrenenler ve öğretenler ile iletişim kurulan, bilgisayar teknolojisinin sağladığı görsel ve işitsel unsurlar ile etkileşim kurulabilinen çok yönlü bir eğitim sistemidir. Ayrıca e-eğitim kişinin sosyo-ekonomik statü engellerini ortadan kaldıran, bireylere yaşam boyu eğitimin üstünlüğünden yararlanma olanağı sağlayan bir eğitim yöntemidir.

E-eğitim yukarıda da belirttiğimiz şekilde farklı mekanlardaki öğrenci, öğretmen ve eğitim materyallerinin iletişim teknolojileri aracılığıyla bir araya getirildiği bir eğitim faaliyetidir.

Peki ya öğrenciler e-eğitimi neden kullanmalı, e-eğitimin avantajları nelerdir biraz da bunlardan söz edelim.

▪Öğrenci e-eğitim ile öğrenme kapasitesine göre konuyu istediği kadar tekrar edebilir. Böylece konuyu öğrenememe sorunu ortadan kalkar. Ayrıca Okulistik sayesinde öğrenci konu anlatımlarıyla aktarılan kazanımları pekiştirir ve ayrıca Okulistik’te her konu için birçok çalışma kağıdı bulunur.

▪Öğrenci eğitimi istediği zaman ve mekânda alma esnekliğine sahip olur. Öğrenci ister okuldayken ister de evindeyken istediği mekandan Okulistik’e ulaşma imkanı bulur.

▪Öğrenci ihtiyaç duyduğu her anda eğitim materyaline tekrar ulaşabilir ve eğitimi tekrar edebilir. Okulistik’te yer alan eğitim materyalleri konua bağlı kazanımları aktarmanın yanı sıra oluşturmaya yönelik interaktif etkinlikleri de içerisinde barındırır. Öğrenciler her bir ders ve konu anlatımı için katılım ve vaşarı oranlarını görebilir ve yetersiz oldukları konuları tekrar alabilirler.

▪Soru çözümü videoları gibi yöntemlerle teori ve pratik arasında ilişki kurulmasını ve öğrenilenlerin daha hızlı hayata geçirilmesini sağlayan Okulistik’te her konu için birçok soru çözümü videosu bulunur. Öğrenciler, soru çözümü videolarını izleyerek sınavlarda karşılaşacakları sorular ve çözümleri hakkında deneyim kazanırlar.

▪Okulistik, zengin görsel ve işitsel içerik yardımıyla eğitimi daha çekici, zevkli ve anlaşılır hale getirerek öğrenmeyi artırır.

▪Özelikle veliler güçlü ölçme ve değerlendirme sistemi ile öğrencilerin eğitim durumları hakkında ayrıntılı raporlar alabilir, çocuklarına bu konuda rehberlik edebilirler. Üstelik Okulistik’te veli üyelik sistemi ücretsiz.

Sizler de e-eğitimin sağlamış olduğu avantajlardan yararlanarak çocuğunuzu sınıfının yıldızı yapmak istiyorsanız hemen şimdi çok özel fiyat avantajlarıyla Okulistik üyeliği oluşturun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir