Dehanın 10’da 1’i yetenek, 10’da 9’u ÇALIŞMAKTIR!

Ünlü fizikçi Albert Einstein’ın yanılmadığına eminiz. Çünkü doğru yöntemlerle çalışan öğrencilerimizin tahminlerimizi bile zorlayan bir başarı ortaya koyduğuna defalarca şahit olduk. 2001 yılında ilk kez OKULİSTİK kullanan 8. sınıf öğrencilerimiz eğitim hayatlarındaki zorlu sınavları başarı ile geçtiler, geleceklerini şekillendirdiler ve faydalı bireyler olarak çoktan topluma karıştılar. Yılların bize kazandırdığı gurur duyduğumuz bu tecrübeden hareketle deneyimlerimizi sizlerle paylaşmaya, geleceğimizin mimarı olacak nesilleri birlikte yetiştirmeye devam etmek istiyoruz.

Velilerimizin eğitim yolculuğunda çocuklarına inanmalarının bir ön koşul olduğunu tekrar hatırlayarak başlayalım.

Peki çalışmaktan kastımız nedir? Gece gündüz nefes almadan, sürekli ders çalışmanın doğru bir yöntem olmadığını birçok bilimsel araştırma kanıtlamış durumda. Bu çalışmaların sonucu açıkca gösteriyor ki programlı çalışma, dersleri ağır bir külfet olmaktan çıkarmak için ailelerin bir an önce tanışması gereken bir yöntem. Günün sonunda hem derslerinde başarılı hem de vaktini etkin bir şekilde değerlendirdiği için sosyal hayatta da mutlu bireyler yetiştirmek istediğimize göre öncelikle uzman bir programa ihtiyacımız var demektir.

Öğrencilerimizin zamanları okul ve okul sonrası olarak ikiye ayrılıyor. Okullarda çocuklarımız günlük, haftalık ve aylık olarak takip edilen bir müfredat kapsamında eğitim alıyorlar. Bu müfredatın her bir başlığı bir amaca hizmet eder nitelikte hazırlanmıştır. Bu başlıkları KAZANIM adıyla sıkça duyuyoruz. Çocuklarımızın kişisel bakımlarını nasıl yapacaklarından, fen bilimlerinin tüm öğretilerine kadar her faydalı değer, eğitim sisteminde bir kazanım olarak belirlenmiş durumda.

Kazanımların tam anlamıyla öğrenilebilmesi için sınıf içinde öğretmenler tarafından etkinlikler düzenlenmektedir. Öğrencilerimizin duyarak, görerek, dokunarak, hayal gücünü kullanarak katılım gösterdiği bu etkinlikler süresince oyun, soru-cevap, deney, gözlem, örnek olay gibi farklı teknikler kullanılmaktadır. Okuldaki bu programlı çalışma, yıl boyunca her bir kazanım için devam etmekte ancak bu sadece OKUL içinde kaldığında öğrenilenlerin unutulma olasılığı ne yazık ki artmaktadır.

Her gün okuldan eve gelen çocuklarımızın birkaç saat ayırarak, okulları ile birebir paralel bir şekilde DUYARAK, İZLEYEREK, OKUYARAK ve UYGULAYARAK bir pekiştirme yapması aldığı bilgileri gerçekten öğrenmesi için son derece önemlidir. Bu noktada öğrendiklerini pekiştirmesi ve uygulaması için iki yöntem hayal edin lütfen. Bir tarafta sadece defterdeki notlarını okuduğunu, diğer yöntemde ise hem okuma hem de izleme, duyma, interaktif soruları cevaplama gibi diğer duyularını da kullandığı bir metot uyguladığını düşünün. Tabii ki ikinci yöntem çok daha etkin olacak ve başarılı sonuçlar almasını sağlayacaktır. Aldığı verileri ezberlemeden gerçek bir bilgiye dönüştürmesini sağlayacaktır. Unutmayın, ezberlenen bilgiler unutulur, gerçekten öğrenilen bilgiler her zaman hatırlanır.

OKULİSTİK tamamen bu bakış açısı ile size hazır bir program sunmaktadır. Bu sayede etkinlik aramanıza, ek kaynaklar için masraf yapmanıza, hangi konuyu hangi sıra ile çocuğunuzla birlikte tekrar edeceğinizi düşünmenize gerek kalmadan zamanınızı en iyi şekilde kullanabilirsiniz. Çocuğunuz konu anlatımlı videosunu izlerken siz de akşam için keyifli bir yemek hazırlar; ailece yiyeceğiniz yemek sonrası interaktif bir oyun ile çocuğunuzla kaliteli bir zaman geçirebilirsiniz. İhtiyacınız olan sadece internet, bilgisayar ve OKULİSTİK şifreniz olacak, üstelik şimdi iPad ve diğer tüm tabletlerden içerikleri takip edebilirsiniz.

Her türlü sorunuz için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Detaylı bilgi ve kolay üyelik için lüfen tıklayınız.

 

2 Comments On This Topic
  1. filiz metin
    9 years ago

    Siteye iye olmak istedim veli olarak, ama özel okulların ve anaokullarının listesi okul listenizde yok. Bu sebeple üye olamadım. Kızım Özel Bahçeşehir Anaokulu na gitmektedir. Sitenizdeki içerikler güzel, kızımla çalışabilirim ancak üye olamadım. üye olmam için desteğinizi bekliyorum

    Tşk

  2. Okulistik Destek
    9 years ago

    Merhaba Filiz Hanım,
    Bu konuda destek almak için destek@okulistik.com adresine e-posta gönderebilir, 444 36 19 numaralı çağrı merkezi telefonumuzdan arayabilirsiniz.
    Destek için tıklayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir