İnternette Oyun Bağımlılığı

Çocuklar bilgisayar oyunları sever, ve bu her zaman kötü bir şey değildir. Elde taşınabilir bir cihazda, bir bilgisayarda veya bir televizyonda internet oyunları oynanabilmektedir. Oyunlar tamamen olumsuzluklara neden olmazlar aksine bilgisayar becerilerini artırabilir ve göz-el koordinasyonunu geliştirebilir. Ancak bu durum internette oyun bağımlılığına ulaştığında ebeveynler zor zamanlar geçirebilirler. Günümüzde küçükten büyüğe her çocuk internete girmeyi, oyun bulmayı ve oyun oynamayı başarabiliyor. Bu durum kimi zaman zararsız gözükse de bazen bağımlılığa kadar ilerleyen bu durumda çocuklar zor bir dönemece girebiliyor.

İnternet, bilgiyi herkes için daha erişilebilir hale getirerek ve dünyadaki farklı insanlarla bağlantı kurarak hayatı daha da kolaylaştırdı. Bununla birlikte, bir sürü insanın bilgisayarın önünde çok fazla vakit geçirmesine yol açtı, böylece hayatlarının merkezi haline geldi. Bu, bir internet bağımlılığına neden olabilir.

Çocuğunuzun internette oyun oynarken bağımlı olup olmadığını anlamak için bazı belirtileri takip etmek yeterlidir. Çocuğunuzun size vereceği belirtiler şu şekildedir;

Çevrimiçi durumdayken zaman kavramını kaybeder.

Çevrimiçi olarak internette oyun oynamak için saatlerce uyumaz.

İnternet ile bağlantısı kesildiğinde heyecanlı veya öfkeli hale gelir.

İnternet erişimine izin verilmemesi halinde sinir bozucu olur.

Ödevlerini yapmak yerine internette oyun oynamayı tercih eder.

Arkadaşları veya ailesiyle vakit geçirmek yerine internette oyun oynar.

İnternet kullanımı için belirlenen zaman sınırlamalarına uymaz.

İnternet kullanmadığı zamanlarda sinirli, huysuz veya depresif olur.

EBEVEYNLER NE YAPABİLİR?

Sorunu anlayın ve ne yapabileceğinize dair fikir yürüterek uygulamaya geçirin.

Çocuğunuzu asla suçlamayın. Bunun hiçbir yararı olmayacaktır. Onun yerine onunla konuşarak kendisi hakkında endişelendiğinizi, onunla vakit geçirmek istediğinizi söyleyebilirsiniz.

Çocuğunuzu tehdit etmemeli, internetten uzaklaşması için onu zorlamamalısınız. Bunu yaparsanız internet oyunlarına daha da bağlanacaktır.

Çocuğunuzun arkadaşlarıyla dışarıda vakit geçirmeleri için destekleyicisi olabilirsiniz. Ya da kısa bir tatile çıkarak beraber vakit geçirdiğinizde ne kadar mutlu olduğunuzu ona anlatmaya çalışabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir