Uyumayı Kahvaltı Yapmaya Tercih mi Ediyor?

Şüphesiz ailelerin en büyük sıkıntılarından biri de çocuklarının kahvaltı yapmak istememesidir. Özellikle okul dönemlerinde çocuğuna kahvaltı yaptırmak isteyen ebeveynler için bu durum can sıkıcı bir hâle gelebilmektedir. Kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Çünkü kahvaltıda alınan besinler sayesinde kişinin gün boyu enerjik olması ve zinde kalması sağlanır. Okul çağındaki çocuklar içinse bu öğünün çok daha önemli olduğu herkesçe bilinen bir gerçektir. Çocuğun okuldaki başarısını etkileyen kahvaltı çocuklara nasıl kabul ettirilebilir, bunu sizlerle paylaşacağız.

Kahvaltı günü iyi geçirmenin püf noktasıdır. Bu nedenle çocuklar uyumak istiyor ve uyandığında ise kahvaltı yapmak istemiyorsa dümeni sizin devralmanız şarttır. Bunu yaparken çocuklar için kahvaltıyı eğlenceli hâle getirebilirsiniz. Omletlerden yüzler yapabilir veya sevdiği kahvaltı malzemeleriyle küçük sandviçler hazırlayabilirsiniz. Bu sayede çocuğunuz kahvaltı etmek için kendisi gelecek ve sizden sevdiği kahvaltı ürünlerini isteyecektir.

Çocuklar çoğu zaman bir şeyi yapmak istemediklerinde çok inatçı olsalar da onlara kahvaltı yapmanın neden gerekli olduğunu anlatabilir, bunu yaparken tıpkı bir masal anlatıyormuş gibi davranarak onların ilgisini çekebilirsiniz. Diğer yandan çocuğunuzun kahvaltı yapmak istememe nedeni iştahsızlık olabilir. İştahsızlıktan şüphelenmeniz durumunda hemen bir uzman hekime görünmenizi öneririz. Yapılan tahliller ve incelemeler sonucunda çocuğunuzda iştahsızlık saptanırsa buna uygun ek vitaminler ve ilaçlar önerilecektir. Bu sayede çocuğunuz sağlığına kavuşarak iştahsızlığından kurtulabilir.

Çocuğunuz acıkmadığı zaman yemek yemek istemeyebilir. Bu konuda hiçbir zaman zorlama yapılmasını önermiyoruz. Ancak sabah kalktığında vücudun besine ihtiyacı vardır. Bu durumda kahvaltı yapmaya zorlamak yerine farklı yöntemler deneyerek onu kazanmaya çalışmanız çok daha doğru bir hareket olacaktır. Aksi hâlde çocuğunuz kahvaltıdan iyice uzaklaşabilir. Bazı çocuklar tek başına yemek yemekten hoşlanmaz. Ailece yapacağınız kahvaltılar da onun bu duruma ısınmasını sağlayacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir