Tablet Bilgisayarlar ve Oyuncaklar

Her birey çocukluğunda oyuncaklarla oynamanın verdiği mutluluğu tatmıştır. Çocuklar için vazgeçilmez bir yeri olan oyuncaklar zamanın ve teknolojinin gelişmesiyle değişmeye başladı. Bilinen oyuncak kavramı dışında teknolojik aletleri de oyuncak kategorisine koymaya başladık. Erkek çocuklar oyuncak araba ile oynamak yerine bilgisayarlarındaki araba yarışı oyunlarını, kız çocuklar bebeklerle evcilik oynamak yerine tabletlerindeki bebek kıyafeti tasarlama oyunlarını tercih etmeye başladılar.

Günlük yaşantımızda büyük bir yeri olan teknoloji, gün geçtikçe çocukların hayatında ve eğitiminde de daha fazla yer edinecek. Ancak çocukların oyuncakları bir kenara bırakıp teknolojiye yönelmesi ne kadar doğru?

Oyuncaklarla oynamak çocuğun enerjisini boşaltmasını ve bütün düşüncelerini ortaya koymasını sağlar. Hayal gücünü genişletir. Çocuk oyun esnasında gerçek dünya ile hayal dünyası arasındaki farkı öğrenir. Oyun sayesinde sosyalleşir, paylaşmayı öğrenir, yaşıtları ile iletişim kurmaya başlar.

Yapılan araştırmalar çocukların oyuncaklar yerine teknoloji ile vakit geçirmelerinin kişilik gelişimleri açısından olumsuz etkiler yaratabildiğini göstermektedir. Bu nedenle çocukların gelişim sürecini sağlıklı geçirmeleri için ebeveynlere ve eğitimcilere büyük sorumluluk düşüyor. Çocukları teknolojiden tamamen mahrum etmeden, belirli saatlerde ve ebeveyn kontrolünde bilgisayar ve tablet kullanımına izin vermek en doğrusudur. Bu sayede çocuklar oyuncakları ile de vakit geçirebilir ve oyuncakla oynama zevkinden uzak kalmamış olur.

Unutmayalım ki “oyun oynamadan büyüyen bir çocuk, çocukken ihtiyaçlarını karşılayamamış bir yetişkine dönüşür.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir