Ezberci Eğitim Yerine Kalıcı Eğitim ve Teknoloji

Bilim çağının temel noktası teknolojidir. Günümüzde insanlar ihtiyaçlarının büyük bir bölümünü teknoloji aracılığıyla karşılamaktalar. Hayatımızın ayrılmaz bir parçası olan teknolojik yenilikler eğitim alanında da çocuklarımızın geleceğine ışık tutuyor.

Geçmişten günümüze dek süregelen ezbere dayalı eğitim de bu süreç içinde yavaş yavaş tarih oluyor. Gelişen teknoloji eğitim sistemini yeniden inşa ederken alışkın olduğumuz eğitim materyallerinin yerini yenileri almaya başladı. Kısa süre içerisinde daha da modernleşen eğitim teknolojilerinden bazıları sistemin içerisinde yerini alırken bir bölümü de hâlen hak ettiği yeri almak için eğitimcilerin kabulünü beklemektedir.

Bugün artık dezavantajları ortaya çıkan ezberci eğitimin doğru bir sistem olmadığı anlaşılmaktadır. Eğitim deneyerek, yanılarak yani tecrübeyle kalıcı olabilen, zaman içinde gelişip kendini yenileyen bir süreçtir. Bu süreç içinde bireylerin yetenekleri doğal hâliyle ortaya çıktığından yaratıcılık kavramı giderek daha fazla önem kazanıyor.

Ezberci ve öğretmen merkezli eğitim sisteminin değiştirilmesi için teknolojideki gelişmelerin yakından takip edilerek kullanıma geçirilmesindeki yarar tartışılamaz. Ezber sistemi, düşünmeyi gereksiz kılar. Hâlbuki eğitim sistemi düşünme ve muhakeme etme yeteneklerimizi köreltmek yerine ön plana çıkartmaya yönelik olmalıdır. Bunun için de günümüzde kullanılan teknolojik yöntemlere daha sıcak bakmalı ve çocuklarımızı eğitimde teknolojiyi kullanmaya yönlendirmeliyiz.

 

1 Comment On This Topic
  1. FURKAN BATUHAN KAHVECİ
    9 years ago

    TEŞEKÜRLER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir