Doğru Öğrenme, Mutlu Öğrenci, Büyük Başarı

Okul başarısı çocuğunuzun bulunduğu okul, sınıf ve derse göre belirlenmiş sonuçlara ulaşmada göstermiş olduğu ilerlemedir. Başarısızlık ise çocuğunuzun, hemen her dersten, gelişim düzeyinin ve yeteneklerinin altında bir başarı göstermesi durumudur.

Başarının gerçekleşmesinde çocuğunuzun kendi yetenekleri ne kadar etkiliyse aile ortamı, okul, öğrenme ve öğretim yöntemleri de o kadar etkilidir. Her çocuğun kendine özgü öğrenme gücü farklı düzeydedir. Kimi öğrenci rahat ve çabuk öğrenirken kimisi öğrenmede güçlük yaşar. Öğrenmenin beraberinde gelen başarı öğrencinin zekâ durumuna, gelişim ve olgunluk düzeyine göre değişir. O hâlde diyebiliriz ki başarıya giden yolda öğrenme bazı koşullara bağlıdır. Bu koşullardan bir kısmı öğrenmeyi kolaylaştırırken bir kısmının da öğrenmeyi engellediği görülür.

Şimdi sizlere başarının gerçekleşmesinde etkili olan birtakım öğrenme faktörlerden söz etmek istiyoruz.

Motivasyon: Öğrenmeyi sağlayan ve öğrenmeyi teşvik eden koşullar motivasyondur. Çocuğunuz, belli bir bilgiyi neden öğrenmesi gerektiğini bilmeli, bu bilgiyi nerede, nasıl ve hangi amaçla kullanacağını kavramalı ve bu bilgiye sahip olmanın kendisine ne kazandıracağını kestirebilmelidir.

Çocuğunuzun iyi not aldığında, bir sınavı başardığında veya bir yarışmayı kazandığında manevi olarak ödüllendirileceğini bilmesi motivasyon kaynaklarıdır. Takdir edilme, övülme ve ödüllendirme öğrenmeyi kolaylaştırır ve beraberinde başarıyı da getirir.

Hazırlık: Öğrenmenin kolay olabilmesi için çocuğunuzun bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal açıdan o bilgiyi öğrenmeye hazır olması gerekir. Çocuğunuzun hazır olması sadece bilgiyi özümseyecek olgunlukta olması değil, o bilgiyi öğrenmeye istekli ve hevesli olması anlamına da gelir. Çocuğunuz bir konuyu öğrenmeye ne kadar istekli ise o kadar çabuk öğrenir.

Öğrenciler ihtiyaç hissettiği, ilgi duyduğu, zevk alarak okuduğu konuyu daha kolay ve daha çabuk öğrenir.

Alıştırma – Tekrar: Öğrenci bir konuyu tekrarladıkça öğrenir. Tekrar ve alıştırma, öğrencide öğrenilecek konuya yatkınlık sağlar. Öğrenmenin iyi ve kalıcı olması ancak alıştırma ve tekrar ile mümkün olur. Tekrar sayısı arttıkça, öğrenmede ilerleme görülür. Okulistik’te öğrencilerin her bir ders ve konu anlatımı için katılım ve başarı oranlarını görebilmesi ve yetersiz olduğu konuları tekrar edebilmesi tam da bu amaçla hazırlanmıştır. Okulistik ile derslerini ve konu anlatımlarını tekrar eden öğrencinin öğrenmeyi kuvvetlendirmesi, pekiştirmesi ve bilginin kalıcılığı sağlanır.

Öğrenme Materyali: Öğrenme sırasında öğrenilecek malzemenin türü ve özellikleri başarıda çok önemlidir. Hoşa giden, ilgi uyandıran, heyecan veren materyal zevk, ilgi ve heyecan kaynağı olmayan materyalden daha süratli öğrenilir, daha güç unutulur. Okulistik’te tüm dersler eğitsel ve sosyal açıdan öğrencinin tüm gereksinimlerini karşılayacak şekilde düzenlenmiştir. Öğrenme materyali açısından Okulistik’in sağladığı zenginlik öğrencinin kavrama yeteneklerini harekete geçirmektedir. Konu anlatımları, çalışma kâğıtları, soru çözüm videoları, konu testleri, eğitsel oyunlar, elektronik kitaplar, oyunlar ve öğrencinin kişisel ve sosyal etkinliklerini gerçekleştirdiği kantin öğrencilerimize eğlenme, öğrenme ve başarma imkânı sunmaktadır.

Yukarıda sıralamış olduğumuz dört öğrenme faktörü başarıyla yakından ilişkilidir.  Etkileşimli ve canlandırmalı konu anlatımları, konu anlatımlarını pekiştirmek için oluşturulmuş çalışma kâğıtları, elektronik kitaplar ve daha fazlası çocuğunuzun başarısı için Okulistik’te sizi bekliyor. Hemen şimdi çok özel fiyat avantajlarıyla Okulistik üyeliği oluşturabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir