Her Anne Babanın Bilmek İstediği Şey

— Benim çocuğumun sorun yaşadığı, desteğe ihtiyaç duyduğu dersler, konular tam olarak hangileri?

— Her öğrenci aynı sorunları mı yaşıyor?

— Her çocuk birbirinden hiç farklı değilmişcesine aynı çözümlerle başarıyı yakalayabilir mi?

Bu soruları belki bugüne kadar sesli olarak kendinize hiç sormamış olabilirsiniz. Bu yazı ile soruların üzerinde birlikte düşünelim ve cevapları birlikte değerlendirelim istiyoruz. Nihai amacımız öğrencimizin eksik olduğu konuların doğru bir şekilde tespit edilmesi ve eksikliklerin üstesinden gelerek nasıl başarıya yürüyeceğinin yol haritasının oluşturulması olsun. En sonunda ulaşmak istediğimiz hedefi ilk adımdan hatırlayalım ki yolumuzda amacımıza uygun ilerleyelim.

Kendi çocukluğumuzdan beri değişmeyen bir gerçeği hatırlamakla başlayabiliriz. Tıpkı bugün anne baba olan birçok velinin kendi çocukluğunda zorlandığı gibi birçoğumuzun çocuğu matematik dersinde sorun yaşıyor olabilir. (Matematik sadece bir örnek tabii ki; sorun yaşanan ders Fen, İngilizce ya da Türkçe de olabilir.) Benzer yaş grubunda çocuğu olan yakınlarımız, arkadaşlarımızla bir araya geldiğimizde “Bizim oğlan da matematikte çok zorlandı.” ya da “Benim kızımın da korkulu rüyası matematik.” gibi cümleler ortak dertlerimizi hızlı bir şekilde gün yüzüne çıkarır ve birlikte çözüm arayışına gireriz.

İlk akla gelen çözümler olan yardımcı kitaplar, dergiler, çözümlü sorular derken elimizin altında satın aldığımız sayfalar dolusu ve çok sayıda kaynağımız olur. Ancak bilgi yüklü bu kaynaklardan tam olarak hangisinin içinde yer alan hangi bilginin çocuğumuzun eksiğini kapatacak doğru çözüm olduğunu bulamayız. Bu kadar çok kaynağın incelenmesi ve en gerekli olan konuların, kazanımların belirlenerek çocuğumuza yol göstermesi zaman ayrılması gereken ve uzmanlık isteyen bir iştir. Ne yazık ki bu detayı çoğu zaman atlarız ve sorun yaşanan derse ait kitapları, dergileri satın alıp kütüphanemize ekleyerek çocuğumuzun çalışmasını bekleriz. Zaman zaman ilk konulardan başlayarak kitapların kapaklarını açarız ama kitapları eskitecek vakit bulamadan başka eksik derslere, başka konulara çocuğumuzla birlikte yöneliriz. Bu süre zarfında daha Matematik’teki eksikliklerini belirleyip halledemeyen çocuğumuz ve biz, diğer dersler için de sorunumuzu çözecek kaynaklar aramaya ve yeni kitaplar satın almaya çalışırız. Aslında farklı farklı kaynaklar satın almak içimizi bir anlamda rahatlatır, “Gerekli her kitabı aldım, daha ne yapabilirim!” diye kendi kendimize söylendiğimiz bile olur.

Çağımızın gün geçtikçe artan yoğun temposunda ne bizler kitapları baştan sona çocuğumuza öğretebiliriz ne de çocuğumuz derslerde birçok konuyu öğrenirken dağınık bilgi yığınının altından tek başına kalkabilir. Zaten ilk konudan başlayıp son konuya kadar adım adım her detaya okul dışında bakmasına da gerek yoktur. Önemli olan bilmediği, derste tam olarak anlayamadığı, destek alması gereken konulara, kazanımlara odaklanmasıdır. Bildiği ve iyi olduğu alanlarda genel tekrarlar yapması yeterli olacakken gereksiz yere testlere ve kitaplara boğulması, eksik olduğu konulara zaman ayıramadan dönemi bitirmesi anlamına gelecektir.

Peki çözüm ne olmalı?

Bu noktada atmamız gereken 3 net adım var. Bu adımların yanında OKULİSTİK olarak size bu konuda nasıl destek verebileceğimizi de kısaca ekliyoruz.

1)    Hangi konularda çocuğumuzun eksiği olduğunu belirlemek:

OKULİSTİK’in düzenli SINAVLARI ile öğrencimizin durumunun tarafsız bir resmini çekmek ve ÖĞRENCİYE ÖZEL DETAYLI KARNELERLE SONUÇLARI DEĞERLENDİRMEK

2)    Eksik konu ve kazanımlarla ilgili en doğru kaynağa hızlı bir şekilde ulaşmak ve çocuğumuzu da sıkmadan modern öğrenme yöntemleri ile konuyu özümsemesini sağlamak:

HER AN HER YERDEN ERİŞEBİLECEĞİNİZ ZENGİN ve DOĞRU İÇERİK (www.okulistik.com)

3)    Tekrar yapılan ölçümle çocuğumuzun ne kadar ilerlediğini gözlemlemek:

TEKRAR ÖLÇME – OKULİSTİK İLERLEME BELGELERİ ve KARNELERİ ile hangi konularda başarı sağlandığının tespiti

TEŞHİS-TEDAVİ döngüsü olarak adlandırdığımız bu adımlarla ilerleyerek bugüne kadar birçok öğrenci ve velimizin sorunlarının üstesinden kolayca geldik.

Yine matematik örneği üzerinden detaylandırırsak sınav sonuçları ve ölçümlere bakıldığında çocukların derslerde zorlandığı konular birbirinden farklı olarak karşımıza çıkar. Bazı çocuklar problem çözerken, bazı çocuklarımız kesirli sayılarla işlem yaparken, bazı çocuklarımız köklü sayılara anlam verirken neredeyse bir bilim adamının keşiflerinde zorlandığı kadar zorlanabilir. Bu son derece normal bir durumdur.

Farklılıklar çocuklarımızın herbirinin ayrı birer potansiyeli ve farklı yetenekleri olduğunun en açık kanıtlarından biridir. Her çocuk özeldir ve kendi özel dünyasına, problemlerine uygun bir programa ihtiyaç duyar.

Bu nedenle OKULİSTİK olarak sadece konu anlatımları, testler, çözümlü sorulardan oluşan bir içerik hizmeti sağlamakla kalmayıp TÜRKİYE’de lider olan ölçme – değerlendirme kalitemizle yaptığımız sınavlarla her öğrencimizin sorun yaşadığı konuları en ince detayına kadar tespit ediyoruz.

Bu TEŞHİS aşamasından sonra çocuğumuza en uygun çözüm için çalışması gereken konu başlıklarını HER ÇOCUĞUMUZ için ÖZEL olarak belirliyoruz. İşimizin özünde HER ÇOCUĞUMUZUN ÖZEL olduğunu biliyoruz. Eksik olduğu konu başlıklarını bilen öğrenci ve velilerimizin bu noktadan sonra evde ders çalışmaya ayıracakları vakti nasıl değerlendirecekleri bir program halinde kendilerine iletilmiş oluyor. Bundan sonrası için yapmanız gereken; bilgisayar başına geçerek eksik kalan konuların video anlatımlarını OKULİSTİK hocalarından dinlemek, çözümlü soruları incelemek, soruları çözmek ve testleri tekrarlamak. Hatta, belki şaşıracaksınız, eğitsel oyunlar oynamak!

Bir sonraki sınavlarda güzel sonuçlar görmenin hiç de hayal olmadığı, zamanın etkin kullanıldığı bir programla doğru konuları çalışmanın işin sırrı olduğunu keşfedeceğinizden eminiz.

Bu yıl bir değişiklik yapın ve bütçenizden yıl boyunca yüksek pay alan ek kaynak yığınları yerine çocuğunuza özel içerik sağlayan OKULİSTİK ile günde 20 kuruştan az bir bedel ödeyerek kendinizi zorlamadan tanışın.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir