Sadece bir sınav sonucuna bakarak öğrencimizin gelişimi hakkında fikir sahibi olmak mümkün değildir.

Öğrencilerimizi asla “başkasıyla” mukayese etmeyiniz! Bu onun için yapacağınız en büyük kötülüktür.

Unutmayın! Eğitim sürecini değerlendiriyorsunuz, sonucunu değil, dolayısıyla “sıralama” asıl odağınız olmasın.

Yıl boyunca uygulamalarımıza katılan toplam katılımcı sayısı artabilir veya azalabilir. Dolayısıyla öğrencimizin sıralaması da artabilir veya azalabilir. Asıl bakmanız gereken kaçıncı olduğu değil, kaçıncı “yüzdelik dilim”de olduğudur.

Her çocuk 1. olacak diye bir kural yoktur. İlerlemeyi mutlaka ödüllendiriniz.

Öğrencilerimizin durumunu yine kendisinin bir önceki durumu ile karşılaştırınız.

Türkiye geneli zorluk dereceleri 2 ve 3. sınıflarda kolay, 4-8. sınıflarda orta olarak planlanmaktadır ancak zorluk şubeden şubeye değişiklik gösterebilir. Türkiye genelinde çok zor olan bir soru şubede çok kolay veya tersi gibi durumlar olabilir.

Öğrencimiz eğitim sürecine öğretmenleri ile kendi şubesinde devam ettiği için öğrencimizin gelişimini “şubesinin başarısına göre” değerlendirmek doğru olacaktır.

Şubesinin ders başarı ortalamaları ile kendisinin ders başarı ortalamalarını karşılaştırınız. Bir sonraki sınavda yine aynı şekilde şubesi ile kendisinin durumu arasındaki gelişime bakabilirsiniz. Böylece görece olarak sınavın zorluk derecesini dikkate almamış olacaksınız. Sorular kolay ise tüm şube için kolay, zor ise tüm şube için zor olacaktır.

Öğrencimizin gelişmini kendisiyle birlikte değerlendiriniz. Bu uygulamaların kendisinin eksik olduğu konuları belirlemek ve derslerindeki gelişimi takip etmek için yapıldığını belirtiniz.

Sınavlardan sonra sistem tarafından öğrencimizin şube ortalamasına göre en düşük başarıya sahip olduğu ders konuları otomatik olarak tespit edilmekte ve kendisine bu konulara yönelik elektronik içerikler önerilmektedir.

İster Okulistik platformu üzerindeki elektronik içerikler, ister diğer kaynaklardan edineceğiniz içerikler ile öğrencilerimize sistemin önerdiği önem vermesi gereken konuları tekrar ettirmeniz yararlı olacaktır.

Öğrencilerimiz en değerli varlıklarımız, onların temelleri sağlam atılmış akademik süreçlerden geçerek ilerlemeleri için sizlerle birlikte çalışıyoruz.

Unutmayın! “Sadece sıralama odaklı başarı değerlendirmesi” ve “başkaları ile mukayese” gibi velilerimizin farkında olmadan yaptıkları davranışlar öğrencilerimizin üzerlerinde çok fazla baskı ve stres oluşturabilmekte, aşırı hırs ve olası başka olumsuz davranışların gelişmesine zemin hazırlayabilmektedir.

1 Comment On This Topic
  1. fatma naz
    8 years ago

    çok güzel

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir