İş Hayatınızda Çocuğunuzun Yeri!

Günümüzde birçok kadın iş hayatıyla annelik hayatını bir arada yaşamak zorunda kalıyor. Bu yüzden çocukları ile aralarında bazı iletişim kopuklukları meydana geliyor. Çalışan annelerin çocuklarının daha sağlıklı bir gelişme göstermesi için bazı noktalara dikkat etmesi gerekir. Aksi hâlde bir tercih yapma noktasına gelinebiliyor. Çocuğum mu yoksa kariyerim mi? 

Çocuğunuz ile aranızda her durumda iyi bir iletişim olmalıdır. Evde birlikte geçireceğiniz vakitler sizin için çok kıymetli. İşten eve geldiğiniz zaman, birlikte yemek yerken ve yemekten sonra çocuğunuza vakit ayırmalısınız. Akşamları televizyon veya bilgisayar başında olmak yerine çocuğunuzla sohbet edebilirsiniz. Televizyon ve bilgisayar gibi teknolojik aletler kişileri daha pasif bir hâle getirerek aralarındaki iletişimi koparıyor. Bu nedenle evde birlikte daha fazla vakit geçirebilmeniz için bu tip teknolojik cihazları daha az kullanmaya özen gösterin. Birlikte daha çok vakit geçirebilirseniz hem çocuğunuz hem de siz daha mutlu hissedersiniz.

Hafta sonlarını beraber değerlendirmek için planlar yapmayı ihmal etmeyin. Birlikte sinemaya, tiyatroya gidebilir ya da yürüyüşe çıkabilirsiniz. Bu tarz etkinlikler düzenleyerek hem çocuğunuzla daha fazla vakit geçirmiş hem de çocuğunuzun sosyal gelişimine katkı sağlamış olursunuz.

Anneler çalışırken bir suçluluk duygusu içerisinde olabilir, çocukları ile az vakit geçirdikleri için kendilerini baskı altında hissedebilirler. Bu suçluluk psikolojisi yüzünden bazı anneler akşamları eve gelirken çocuklarına gereksiz hediyeler almak gibi davranışlar sergileyebiliyorlar. Ancak bir süre sonra bu bir alışkanlık hâline gelerek ne anne ne de çocuk için hiçbir anlam ifade etmiyor. Bunun yerine çocuklarınıza zaman ayırmanız daha doğru bir davranış olacaktır. Çocuğunuza ayırdığınız vaktin kaliteli bir şekilde geçmesi iki taraf için de en kıymetli hediyedir. Hediye alarak mutlu etmeye çalışmak yerine onlara sevginizi gösterin. Çocuğunuz ile duygularınızı paylaşın ve onların da sizinle duygularını paylaşması için fırsatlar yaratın. Böylece çocuğunuzla olan iletişiminiz ve mutluluğunuz artarken, çocuğunuz ve işiniz arasında bir tercih yapma kaygısından da kurtulmuş olacaksınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir