Çocuğum Yarıyıl Tatilinde Ders Çalışsın mı?

Yarıyıl tatili yaklaşırken pek çok velinin aklındaki en önemli soru şu: Çocuğum tatilini nasıl değerlendirmeli?

Günümüzde eğitimin temposu eskiye oranla çok daha hızlı ve rekabetçi. Bu süreç boyunca çocuklar büyük çaba harcadıklarından tatili dört gözle bekliyorlar. Tatilin yaklaşmış olması bile çocuklarda şimdiden bir rahatlamaya yol açıyor.

Peki, çocuklar tatil süresince ne yapacaklar? Ders çalışacaklar mı? Ebeveynlerin aklında bu ve buna benzer birçok soru var.

Çocuğunuzu tatilde ders çalışması için zorlamayın. Oyun, eğlence, dinlenme haklarına saygı gösterin ve ağırlıklı olarak bunlara yönelik planlar yapın. Sinema, tiyatro, şehir gezisi, hayvanat bahçesi, yürüyüş, piknik gibi çocuğunuzun hoşuna gidecek faaliyetleri birlikte gerçekleştirin. Bu çocuğunuz için hem rahatlatıcı olacak hem de birlikte vakit geçirmeniz çocuğunuzu yeni dönem için motive edecektir.

Tatil dönemindeki ders çalışma planının ihtiyaca göre belirlenmesi daha doğru bir yaklaşım olur. Esas olarak dinlenme ve yeni eğitim-öğretim dönemine zihinsel hazırlık aşaması olan bu süreçte hafif tekrarlarla çocuğun derslerden kopmaması sağlanabilir.

Ancak çocuk ders çalışmasına yönelik aşırı bir baskı ile bunaltılmamalıdır. En büyük problem ebeveynlerin kendilerine göre bir program oluşturmaları ve çocuğun buna uymasını beklemeleri ile ortaya çıkar. Tatilin başında çocuğunuzla birlikte doğru bir planlama yapın. Böylece yarıyıl tatilinde çocuğunuz hem dinlenecek hem de öğrendiklerini unutmayacaktır.

1 Comment On This Topic
  1. emre
    9 years ago

    MEB’e 100 uyumlu tavsiye ederim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir