Okuma yazma maratonuna anne&baba olarak gerçekten hazır mısınız?

Mini mini birler ilk haftalarını başarı ile tamamladı! Okuma yazma maratonuna anne&baba olarak gerçekten hazır mısınız?

Gözümüzün bebeği, daha dün süt kokusuyla sarıp sarmaladığımız yavrularımız ilkokula hafta başında ilk adımlarını attılar. Heyecanlı ve duygulu anlar yaşayan anne ve babalar geçen bu birkaç gün içinde hem çocuklarının hem de kendilerinin hayat boyu unutamayacakları anılar biriktirdiler. Minik yavrularının, tabiri caizse süt kokulu kuzularının, okuldaki ilk günü, öğretmeni ile ilk tanışma anı, sınıf arkadaşları ile karşılaşması, oturduğu sıra, okuldaki ilk tepkileri derken bir hafta tamamlanmak üzere…

Çocuklarımız, okullarının ilk günlerinde hepimizin tanıdıklardan duyduğu, kardeşimizden, kuzenimizden hatırladığı ya da kimbilir belki de kendi anılarımızdan aklımızda kalan ilk gün sürprizleri ile bizi şaşırtmış olabilirler. Okula gitmeye can atan yavrularımızın yanı sıra anne babasından ayrılmak istemeyen, okula gittiğinde ağlayan ya da sınıfında oturmak istemeyen yeni öğrencilerimiz de olabilir. Anne ve babalar olarak, öncelikle, bu tepkilerin gayet doğal ve okul ile tanışma sürecinde yaşanabilecek olağan durumlar olduğunu kabullenmeliyiz. Eğer okul öncesinde minik öğrencilerimizin bir anaokuluna gitme fırsatı olduysa okulun ilk gününü daha kolay atlatmış olabilirler. Ancak ilk günlerde ailelerini sürprizlerle zorlamış olsalar bile bu kesinlikle aşılamayacak bir durum değildir. Çocuğunuz kendini güvende hissetmeye başladığı andan itibaren yavaş yavaş okula alışacak ve daha önce yanından ayrılmanızı istemezken, artık gidebileceğinizi rahatlıkla söyleyecek konuma gelecektir. Doğru bir şekilde korkularını yenmesine yardımcı olup cesaret verdiğinizde bu haklı gururu yaşayacağınızdan şüpheniz olmasın.

İlkokula başlayan her öğrencinin anne ve babasının ortak heyecanları olduğu gibi, ortak korkuları da vardır. Bu ortak korkuların en büyüğü “Okuma yazmayı nasıl ve ne zaman öğrenecek?” sorusu ile ortaya çıkar. Okuma yazmayı öğrenmek tabii ki zorlu bir süreçtir ancak daha okula ilk adımlarını attıklarından itibaren doğru bir programla, düzenli bir şekilde anne ve babası olarak onları destekleyebilirsek bu konu bir sorun olmaktan çıkar ve uzun yıllar sonra bile keyifle anımsanacak bir deneyim olarak hafızalarda yer alır.

Her zaman olduğu gibi bu konuda da veliler olarak en büyük sorumluluk anne ve babanın omuzlarındadır. İlgisi çabuk dağılan, oyun dünyasında hayalleri ile dolaşan ve ilk fırsatta oyuna koşan çocuklarımızı ders başında tutmamız kolay olmayacaktır. İlgilerini çekecek, odaklanmalarını sağlayacak aktiviteler yapmaktan başka bir şansımız olmadığının hepimiz farkındayız. Daha ilk günlerden “Ders çalış!” baskısı yerine ilgisini çekecek çalışmalar ile okulda öğrendiklerini pekiştirip alıştırmalar yapması rahatça okumayı öğrenmesini sağlayacaktır.

Bu noktada, aslında korkup kaçtığımız bilgisayar bize yepyeni bir dünya açıyor. Şu bir gerçek ki gözlerini dijital bir dünyaya açan çocuklarımız bizden daha fazla bilgisayar dostu durumundalar ve renkli bilgisayar dünyası ile vakit geçirmeyi seviyorlar. Eğitici ve pedagojik seviyelerine uygun olarak tasarlanmış aktiviteler ve oyunlarla bilgisayar karşısında sizinle birlikte geçireceği birkaç saat, zorlu okuma yazma yolculuğunda hem onu hem de sizi mutlu edecektir. Bu bakış açısıyla geliştirilmiş, birebir Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredatına uygun ve uluslararası pedagojik bilgiler ışığında hazırlanan OKULİSTİK 1. sınıf içerikleri en büyük yardımcınız olacaktır. Bugüne kadar binlerce çocuğumuz bizlerle birlikte ilk cümlelerini okuyup yazdılar. Şimdi bayrak yarışında sıra yeni miniklere geldi. Sizi de ailemize bekliyoruz!

Her türlü sorunuz için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi ve kolay üyelik için lütfen tıklayın.

1 Comment On This Topic
  1. Hakike
    9 years ago

    Çok güzel bir site…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir