2014-2015 eğitim öğretim yılına çocuğunuz hazır mı?

Uzun bir yaz tatilinin ardından okullar açılıyor. Bu tatil sürecini gerek sosyal olarak gerekse eğitsel bir şekilde geçiren öğrenciler tatilin tadını çıkardı. Her güzel şey gibi tatilin de sonuna geldik. Çok yakın bir zaman sonra okula başlayacak olan çocuğunuzun okula hazır olması için onu psikilojik olarak desteklemeyi unutmayın! Bu yazımızı çocuğunuzun eğitim hayatının başlamasında ve geleceğinde üstlendiğiniz önemli sorumlulukları başarıyla tamamlamanızda sizlere yol göstermesi için yazdık.

TATİLİ DEĞERLENDİRİN:
Çocuğunuzun yaşı düzeyinde karar verebiliyor olması onun ilk girdiği sosyal ortamlarda akranlarıyla ve öğretmenleriyle olan ilişkilerini olumlu yönde etkiler. Bu yüzden tatil süreci ona karar verebilme becerisi kazandırmak için oldukça ideal bir zaman. Sizler de okulların açılmasına sayılı günlerin kaldığı şu zamanda tatili iyi değerlendirin.

AİLE OYUNLARI OYNAYIN:
Çocuğunuzun hem okul ortamında karşılacağı kurallara hem de akranlarıyla oynayacağı oyunlardaki kurallara uyması, bazı problemlerle baş etme becerisini geliştirmesi ve oyunlarda kaybetmeye karşı tahammülünü arttırması adına çocuğunuzla evinizde aile oyunları oynayın. Aynı zamanda oyun becerileri kazandırılan çocukların kendilerine olan güvenleri gelişmeye başladığından, bireyselleşme daha çabuk olur.

UYKU RUTİNİNE HAZIRLAYIN:
Okul dönemi boyunca öğrencilerin belirli bir uyku ve yemek düzenine sahip bir rutini vardır. Çocuğunuzun bu uyku ve yemek düzenine uyum sağlamasını kolaylaştırmak için okulların açılmaya yaklaşıldığı bugünlerde çocuklarınızı uyku ve yemek düzenine alıştırmaya başlayın.

ONU DERSLERE HAZIRLAYIN:
Zaman hızla akıp gidiyor, bir bakmışsınız ki okulun ilk günü gelmiş çatmış ve çocuğunuz derslere konsantre olamıyor. Bu birçok velinin sıklıkla yaşadığı bir problemdir. Motivasyon ve konsantre eksikliği. Bu problemle karşılaşmamak için okulların açılmasına sayılı günlerin kaldığı şu günlerde çocuğunuzun eğitimiyle yakından ilgilenmeye, yaşı düzeyindeki derslerle deneme eğitimsel çalışmalar yapmaya başlayabilirsiniz.

ÇOCUĞUNUZUN EĞİTİM HAYATINI DÜZENLEYİN:
Çocukların geleceğini etkileyen ve düzenleyen eğitim hayatı çok küçük yaşlarda hesaplanılması gereken konulardan biridir. Bu konu çok önemli olmakla birlikte çocuğun geleceğini çok yakından ilgilendirmektedir. Bu noktada en büyük görev velilere düşmektedir. Veliler her an çocuklarının eğitimleri üzerinde onlara rehberlik etmeli ve çocuklarının gelişimlerini takip edecekleri sistemlerden yakından haberdar olmalıdır. Okulistik’in özellikle velilere ücretsiz olarak sunduğu üyelik sistemi ile çocuğunuzun eğitimine rehberlik edebilir, derslere katılımını takip edebilirsiniz.

BAŞARISINA KATKIDA BULUNUN:
Çocuğunuzun eğitim hayatında yakalayacağı birçok başarının tohumlarını siz bugünlerden atabilirsiniz. Nasıl mı? Okulistik’in velilere sunduğu ücretsiz üyelik avantajıyla. Okulistik’in siz değerli velilerimize sunduğu ücretsiz Okulistik şifresi ile sisteme girip çocuğunuzun sınav sonuçlarını inceleyebilir, öğretmenleriyle iletişim kurabilir ve başarısına katkıda bulunabilirsiniz.

1 Comment On This Topic
  1. enes
    9 years ago

    Okulistik’e üye olmak istiyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir