Çocuklar İçin Öğretici Uygulamalar

Çocuklar İçin Öğretici Uygulamalar

Çocuklar yoğun bir tempoyu arkada bırakarak uzun bir yaz tatiline girmeye hazırlanıyorlar. Bu dönemde, keyifle takip ederek bilgilerini pekiştirecekleri eğitsel uygulamalar onların yararına olabilir.

Çocuklar da yetişkinler gibi dijital çağın yeniliklerini takip etmek ve en eğlenceli şekilde teknolojiden faydalanmak istiyorlar. Tablet ve telefonlara ilgi duyan çocuklar için tatil dönemlerini ekran karşısında verimli geçirebilecekleri, öğretici mobil oyun uygulamaları bulunuyor. Resimden matematiğe kadar çocukların sahip oldukları becerileri geliştirebilecekleri uygulamalardan bazılarını sizler için araştırdık.

Peki, çocukların yaz tatilinde faydalanabilecekleri bu uygulamalar hangileridir?

1. Learning Patterns

“Learning Patterns” uygulaması ile birbirini takip eden şekil veya sayı dizileri kullanılarak örüntüler oluşturulmaktadır. Özellikle okul öncesi çocukların kavrama becerilerinin geliştirilmesi amaçlanmıştır.

2. Eğitici Hafıza Oyunu:

Renkli grafikleri ve eğlenceli müzikleriyle çocukları eğlenceli bir şekilde eğiten bir uygulamadır. Çocukların hafızalarını geliştirmeyi amaçlayan oyun, 3 ve 7+ yaş gruplarına hitap ediyor ve oyunun içerikleri zorluk seviyelerine göre değişiyor.

egitici_hafiza
3. DragonBox Numbers:

Uygulamada, sayılar Nooms adı verilen renkli karakterlere dönüşüyor. Böylelikle çocuklar için matematik dünyası bir oyuna entegre oluyor. Pedagojik açıdan ise ödüllü DragonBox serisindeki diğer oyunlara benzer bir uygulamadır.

4. Drawnimal

Telefon ekranında gözüken sevimli hayvan yüzleriyle çocukların hayal gücü ve çizim becerileri gelişiyor. Çocukların yapmaları gereken istedikleri renk ve boyutlardaki kâğıtları telefonun altına yerleştirmek ve ekranda beliren hayvanın diğer bölümlerini tamamlamaktır.

5. Fun English

Uygulama, 3-10 yaş grubu çocuklar için tasarlanmıştır. Sunduğu orijinal müzik, efekt ve videolar sayesinde, çocukların sıkılmadan ikinci bir dili öğrenmelerine yardımcı oluyor.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir