Çocuklar İçin Kitap Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli

Kitap okumak küçük yaşlarda edinildiğinde ileriki yaşamı olumlu yönde etkileyen ve uzun vadede devamlılığı olan bir alışkanlıktır. Kitap okuma alışkanlığının kolayca edinilmesi ve çocukların kitapları gerçekten severek okuması için ebeveynler çocukların kitap seçimine özen göstermelidirler. Çocuğunuzun seviyesine uygun, doğru kitabı bulmak ona kitap okumayı sevdirecektir. Bu noktada ailelerin yaptığı en büyük hata, çocuklarının kitap okumayı sevmesi ve kolay kabullenmesi için onların seviyelerinin altındaki kitaplara başvurmalarıdır. 10 yaşındaki bir çocuğa 7 yaş grubuna uygun bir kitap okutursanız, doğal olarak sıkılacak ve okumaya devam etmek istemeyecektir. Seçtiğiniz kitap çocuğunuzda merak uyandırmalı ve sayfalar ilerledikçe onu içine çekmelidir.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise seçilen kitap türüdür. Günümüzde çocuk kitapları tür bakımından oldukça geniş bir yelpaze sunmaktadır. Çocuğunuza kitap seçerken onun sevdiği, yapmaktan hoşlandığı şeyleri dikkate alırsanız, çocuğunuzun kitabı sevip onu okumaya zaman ayırması kolaylaşacaktır.

Kısacası, çocuklarınıza kitap seçerken en iyi kılavuzunuz yine çocuklarınızdır. Onların ilgi alanları, yaş grubu, sevdikleri şeyler, sordukları sorular sizi doğru kitaba yönlendirecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir