Sınav Öncesi Yapılması Gerekenler

Öğrenciler sınava çok az bir zaman kala stresli, çok düşünceli, durgun veya aşırı heyecanlı olabilir. Sınavın öneminin çocuklar tarafından doğru algılanması, onları başarılı olmak için çalışmaya yönlendirmektedir. Ancak tüm çalışmaların ötesinde çabaların boşa gitmemesi adına sınav öncesinde doğru adımlar atmak şarttır. Bu konuda ebeveynler çocuklarının başarısındaki en önemli etkenlerdendir. Çocuğuna güvenen, ne olursa olsun onun arkasında olan, ona yardım eden ve olumlu düşüncelerini paylaşan ebeveynlere sahip çocuklar, başarılı olmaya her zaman bir adım daha yakındır. Çocuklar sınava girmeden önce bazı durumlara dikkat etmelidir.

İyi Bir Uyku

Sınav öncesinde en önemli şey iyi bir uyku çekmektir. Bunun için erken yatmak, yatağın içinde telefonla veya tabletle uğraşmamak gerekir. Çünkü bu cihazlar uykuyu kaçırabilir. Ebeveynler çocuklarının rahat bir uyku çekmesi için ılık ballı bir sütle onları ödüllendirebilirler.

Dengeli Bir Kahvaltı

Sınavdan hemen önce çocuklarda heyecandan dolayı mide bulantısı ve hiçbir şey yememe arzusu olabilir. Ancak sınav sırasında konsantrasyon güçlüğü yaşanmaması adına çocukların dengeli bir kahvaltı ile güne başlaması şarttır. Sınav öncesinde ve sınav günü sağlıklı besinler yemek önemlidir. Hazır meyve suyu, çikolata, çörek veya börek gibi besinlerin aksine salatalık, peynir, yumurta, ceviz, domates, yeşillik ve taze sıkılmış meyve suyu gibi gıdaları tüketmek gerekir. Bu gıdalar çocuğun güne dinç başlamasını ve sınavda da dikkatinin dağılmamasını sağlayacaktır.

Sınav Gününe Hazırlık

Sınav günü çocuklar uyandıklarında elleri ayaklarına dolaşabilir. Bu normaldir. Önemli bir sınavdan bir gece öncesinde çocukların kıyafetleri, ayakkabıları, yanlarına alacakları su hazır olmalıdır. Böylelikle sabah bir şeyleri aramak için zaman kaybedip strese girmezler.

Olumlu Düşünmek

Çocuklar her ne kadar sınav için günlerce hazırlanıp çaba harcasalar da akıllarında olumsuz düşünceler olabilir. Daha önce çözdükleri testlerin sonuçlarını akıllarına getirerek kaygılanabilirler. Bu durumda ebeveynlere önemli bir görev düşmektedir. Çocuklarının olumlu düşünmesini sağlamak onların elindedir. Olumsuz düşüncelere kapılan bir çocuk sınav sırasında da hatalar yapabilir. Bu nedenle ebeveynler çocuklarını sakinleştirmeli ve onlara güven aşılamalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir