Yarıyıl Tatilini Müzeleri Keşfederek Geçirin!

Yarıyıl tatiline birkaç gün kalmışken birçok velinin aklında aynı soru: “Şimdi bütün gün bu çocuklar evde ne yapacak?”

Yarıyıl tatili, her ne kadar öğrenciler için heyecanla beklense de çoğu zaman ebeveynler çocuklarıyla aynı heyecanı paylaşamıyorlar. Yarıyıl tatilinde birçok öğrencinin gerek uyuma, gerek ders çalışma alışkanlığının değişmesinden ve daha “tembel” diyebileceğimiz bir şekilde zaman geçirmelerinden şikâyetçi olan veliler bu dönemde çocukları için farklı seçenekler aramakta. Her ne kadar okullardan verilen tatil ödevleri çocukların derslerden kopmasını engellese de çocuklar okul dönemindeki kadar yoğun olmuyorlar.

Peki, evde televizyon karşısında ya da bilgisayar başında geçecek uzun saatler yerine hem eğlenecekleri hem de bir şeyler öğrenecekleri bir yol var desek, ne derdiniz?

Günümüzde maalesef birçok okul, önceki dönemlerde olduğu gibi okul gezilerinde müzelere pek yer vermiyor. Çocukların, tarih ve kültüre iç içe tanıklık edebilecekleri; kültür miraslarını doğrudan görecekleri için (savaşlarda kullanılan malzemeler, eski çağlarda kullanılan ölçü birimleri, önemli antlaşmaların imzalandığı kalemler ve daha fazlası…) daha çok eğlenip daha iyi öğrenecekleri yerlerin başında gelen müzeler, çocukların tatil günlerini geçirmeleri için en güzel seçeneklerden biridir.

Aile üyeleriyle birlikte yapılan müze gezileri, hem ailenin iletişiminin hem de aradaki paylaşımların artırılmasında seçilecek iyi bir yol. Öğrenilen yeni bilgiler, aile üyeleri arasında fikir alışverişine olanak sağlarken, ortak bir anın paylaşımı da çocukların hem ebeveynleri ile yakınlaşmalarına hem de onlarla daha fazla anıya sahip olmalarına olanak sağlar.

Özellikle öğrenciler için oldukça uygun giriş ücretlerine sahip müzeler, haftanın belirli günlerinde (Müzeden müzeye değişiklik gösterir.) ücretsiz olarak da gezilebilir.

TC Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müzelerin listesine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.kulturvarliklari.gov.tr/TR,43253/bakanligimiza-bagli-muzeler.html

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir