Tiyatro İzlemeye Bayılan Çocuklar

Çocuk tiyatroları çocukların gelişimi açısından çok önemli bir konumda yer alır. Çocuğunuzun zihinsel, duygusal ve toplumsal gelişimine katkı sağlayacak konular tiyatro aracılığıyla onlara aktarılır.

Çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren tiyatroya götürerek onların tiyatroya karşı ilgilerini arttırmalıyız. Küçük yaşlarda tiyatro ile tanışan çocuklar zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimlerini daha hızlı ve doğru bir şekilde gerçekleştirir. Çocuklar tiyatroda gözlem yoluyla olaylara nasıl bakmaları gerektiğini kavrar. Zaman içerisinde karşılarına çıkan durumlara nasıl tepki vermeleri gerektiğini öğrenirler. Bunun yanında tiyatro sayesinde çocuklar duygularını daha rahat bir şekilde ifade edebilirler. Tiyatrolar sayesinde çocuklar duygusal gerginliklerinden kurtulur, iç çatışmalarına ve bireysel sorunlarına da çözüm bulurlar. Tiyatrolar çocuklara düşündüklerini eyleme dönüştürme alışkanlığı da kazandırır. Böylece çocuklar içe kapanık olmak yerine kendilerini daha açık ifade edebilirler.

Çocuklar tiyatro oyunundaki kişilerde bazen kendilerini bulur. Oyuncular ile kendilerini özdeşleştirerek oyunun içerisine dâhil olurlar. Karakterlerin davranışlarını anlamaya çalışırlar. Bu sayede sebep ve sonuç ilişkisini kurarak tiyatrodan zevk alırlar. Çocuk tiyatroları görsel olarak daha dikkat çekicidir. Renkler daha fazla kullanılır ve hareketli sahneler diğer tiyatrolara göre daha fazla kullanılır. Bu da çocukların tiyatroya karşı ilgilerini arttırır. Çocuklar bu sayede ilgilerini çeken tiyatrolardan daha fazla zevk alır. Onlar için tiyatro daha da eğlenceli hâle gelir ve tiyatro izlemek daha fazla keyif verir.

Tüm bunların sonucu olarak tiyatronun çocukların gelişimlerindeki katkı göz ardı edilemez. Çocukların daha sağlıklı bir gelişim gösterebilmeleri için küçük yaşlardan itibaren aileleri tarafından tiyatro ile tanıştırılmaları gerektiği unutulmamalıdır.

1 Comment On This Topic
  1. ebru
    9 years ago

    cok yararlı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir