Birçok ebeveynin ve eğitimcilerin ortak noktası ve çözmeye çalıştıkları önemli problemlerden biri çocukların ders çalışmak istememesidir. Günümüz hayatında çocukların etrafında gün boyu dikkatlerini dağıtacak çok fazla etken var (Televizyon, bilgisayar, oyun vs.) Bütün gün okulda eğitim maratonu içerisinde bulunan çocuklar eve geldiklerinde genellikle bu koşuşturmadan uzaklaşmak isterler ve bunun sonucu olarak da başta ev ödevleri olmak üzere okul dışında derslerine ait tekrar yapmaktan kaçınırlar. Bilindiği gibi eğitim sistemi ve öğrenme metotları okulda verilen dersin tekrarını gerektirmektedir. Peki, ebeveynler bu durumu nasıl çözmeliler?

Çocuğunuzun ders çalışması veya tekrar yapması gerektiğini düşünüyorsunuz ama çocuğunuz bunları yapmak istemiyorsa birkaç ipucu işinize yarayabilir.

  • Evinizde çocuğunuza uygun ders çalışma alanı oluşturun.

Her birey kendine ait bir yaşam alanının olmasını ister. Çocuklar için kendilerini rahat hissedebilecekleri, onların isteklerine uygun bir çalışma alanı oluşturursanız ders çalışma sürecini daha kolay benimseyeceklerdir.

  • Çocuğunuzla birlikte olun.

Hiçbir çocuk “odana git ve ödevlerini bitir” tarzı cümlelerden hoşlanmaz. Aksine ebeveynler uğraştıkları işleri kısa süreli de olsa bırakıp çocuklarının derslerine yardımcı olursa çocuk ders çalışmaya adapte olma sürecini daha rahat atlatmış olur. Unutmayın ki onlarla geçireceğiniz her an çocuklarınız için çok önemlidir.

  • Her derse nasıl çalışacağını öğretin.

Fiziki şartları oluşturduktan sonra çocuklarınıza ders çalışma sürecinde yol gösterici olun. Hangi dersi hangi yöntem ile çalışacağını ve dersleri neye göre önem sırasına koyacağını beraber belirleyin.

  • Haftalık çalışma programı yapın

Haftalık ders çalışma programı çocuğunuzun düzenli bir hayatının olmasına da yardımcı olur. Ders çalışma sürelerini belirlerken oyun saatlerini, televizyon ve bilgisayar başında geçirecekleri vakitleri de planlamanız çocuğunuzu rahatlatıp motive edecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir