Çocuğumun Telefonu Benden Akıllı mı?

Sürekli gelişen ve değişen teknoloji, her gün bir yenisi ve daha gelişmişi üretilen akıllı telefonlar… Her birey bu değişime ayak uydurmaya çalışıyor. Sadece yetişkinler değil çocuklar da ellerindeki telefon, tablet ve bilgisayarlardan memnun kalmayıp daha üst modelleri istiyorlar. Bu değiştirme çılgınlığı giderek artmaya ve beraberinde olumsuz sonuçlar getirmeye başladı.

Gelişen teknolojiye çocukların yetişkinlerden daha çabuk ayak uydurduğu bir gerçek; ebeveynler çocuklarının telefon ya da tabletle neler yaptığını görünce şaşırıp kalıyor. Algıları daha açık olduğu ve daha hızlı öğrendikleri için çocuklar teknolojiye adapte olma sürecini daha çabuk tamamlıyorlar. Bu durum bir avantaj olarak görülebilir ancak birçok tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Çocuklarının hızına yetişemeyen ebeveynler olumsuz sonuçlara zamanında müdahale edemiyorlar.

Ebeveynler ve eğitimciler bu durumla baş etmekte zorlansalar da çözüm çok basit: Tamamen yasaklamak yerine, uzman psikolog ve pedagogların da tavsiye ettiği gibi çocukların telefon, tablet gibi teknolojik araçları ebeveynlerinin kontrolü altında kullanmaları ortaya çıkabilecek sorunları en aza indirmekte yararlı olacaktır. Telefonu sadece sosyal medya ve oyun oynamak için kullanan çocuklarınızı eğitimle ilgili uygulamalara ve oyunlara yönlendirerek akıllı telefonların dezavantajlarını avantaja çevirebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir