Çocuğunuzun okul başarısını nasıl geliştirebilirsiniz?

Bugün siz değerli velilerimizle çocuğunuzun okul başarısını arttırmak, derslerine karşı olan motivasyonunu yükseltmek ve öğrenme ilgisini nasıl geliştirebileceğiniz konusunda konuşmak istiyoruz.

Çocuklar doğal bir öğrenme güdüsüne sahiptir. Bir bebeğin oyuncağına uzanmak için gösterdiği çaba, yürümesi, kendi kendine yemek yemesi öğrenme güdüsünün örneklerindendir. Erken dönemde gözlemlenen öğrenme güdüsüyle çocuklar okul çağında okuma-yazma gibi etkinliklere yönelmeye başlarlar. Hatta bu dönem kimi çocuklar için okul çağına gelmeden önce de başlangıç gösterebilir. Çocukların doğal öğrenme güdüleri olumsuz olarak etkilendiği zamanlarda çocuklar bilgiyi kavramak için çaba göstermezler. Bu yüzden çocuklarında dikkat ve odaklanma kaybı ve motivasyon düşüklüğü başarısızlığı da beraberinde getirir.

Çocuğunuzun okul başarısını nasıl geliştirebilirsiniz?

  • Çocuğunuzu okul çağındayken kararlı ve adil bir şekilde davranarak eğitin. Problem yaşadığınız durumlar olursa uzman desteği almayı ihmal etmeyin.
  • Çocuğunuzla okulu, sınıf arkadaşları ve öğretmeni hakkında sıkça konuşun. Onu dinlemeye özen gösterin.
  • Tüm aile bir arada olabileceğiniz etkinlikler düzenleyerek çocuklarınızın ilgi alanları doğrultusunda müzeleri ziyaret edip, tiyatro gösterimlerine gidebilirsiniz.
  • Çocuğunuza yapmaktan hoşlandığı ve başarılı olduğu alanları belirlemesi için yardımcı olun. İlgilenirken eğlendiği alanları tespit edin ve onu cesaretlendirin. Örneğin çocuğunuz resimden hoşlanıyorsa onu resmin tarihi veya ressamları hakkında bilgi toplaması için yönlendirin.
  • Çocuğunuzu çabası, üretkenliği ve başarısı sonucunda daima ödüllendirin. Ödüllendirmek harçlığına zam yapmak ya da ayrıcalık tanımlamak anlamına gelmemelidir. Çocuğunuza onunla gurur duyduğunuzu söylemek ya da onun başarmak için sarf ettiği gücü fark ettiğinizi belirtmeniz yeterli olacaktır.
  • Çocuğunuzun gelişme gösterdiği ya da zorlandığı alanları belirlemek için çocuğunuzla birlikte ders çalışma aktivileri düzenleyin. Okulistik’te yer alan ücretsiz veli üyeliği ile çocuklarınızın derslerini yakından takip etme ve onlara rehber olabilme imkanına sahip olabiliyorsunuz.
  • Öğrenme güçlüğü çektiği ya da dikkat eksikliği yaşadığı durumlarda okulundaki öğrenmeninden ya da bir psikolojik danışmandan yardım almayı ihmal etmeyin. Okulistik online eğitim öğrenme sisteminde yalnızca ders değil eğitsel oyunlar da mevcuttur. Okulistik’teki bu eğitsel oyunlar, oyunun gerektirdiği yetenek ve becerilerle bağlantılı konularda yer alır. Bu oyunlar, konuya bağlı kazanımları eğlenerek edinmelerine katkıda bulunur.
  • Aynı zamanda okul döneminde uyku düzeni ve beslenme alışkanlıkları çocuğunuzun başarısıyla ilgili bir noktadır. Hatta başarıyı önemli ölçüde etkilemektedir.

Çocuklarınızın başarısı için yapacaklarınız konusunda Okulistik’te bir sınır yok. Çocuklarınızın okul başarısını arttırmak için siz de şimdi bir Okulistik üyeliği açabilirsiniz.

 

1 Comment On This Topic
  1. ümit
    9 years ago

    3 sınıfa giden bir kız çocugum var ve ben babası olarak kızımın başarılı olmasını istiyorum fakat kızıma yeterince yardımcı olamıyorum çünkü ilkokul mezunu oldugum için bazı konularda yetersiz kalıyorum ve bundan çok rahatsız oluyorum tam burda okulistik bana çare olabilirmi diye sizlerden önerilerinizi bekliyorum tşk ler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir